Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Δημ. Επιτροπών

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  24 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ

dipeue egnatia 1.jpgΤον Δήμο Σερρών επισκέφτηκαν οι πέντε Πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κομοτηνής, και  Κοζάνης στις 20 και 21 Μαΐου 2016, ενόψει και της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των Προέδρων των έξι  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Με την πρώτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο του 2015 και με την δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στην Βέροια ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με το διακριτό όνομα «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού». Η συνεργασία αυτή εδραιώνεται και με σταθερά βήματα προχώρησε στην τρίτη συνάντηση στις Σέρρες και  αποφασίστηκε η τέταρτη συνάντηση  στα Ιωάννινα τον μήνα Σεπτέμβριο όπου θα οριστικοποιηθεί και το τελικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σαν από κοινού δράσεις για την θεατρική περίοδο Σεπτέμβριο 2016 - Ιούνιος 2017.
dipeue egnatia.jpg
Την πρώτη  ημέρα της επίσκεψης Παρασκευή  20/5 η Πρόεδρος  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξενάγησε τους φιλοξενούμενους Προέδρους και τους δημοσιογράφους οι οποίοι συνόδευαν τους Προέδρους των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από τις αντίστοιχες πόλεις, σε αξιοθέατα της πόλης των Σερρών όπως ο Αη Γιάννης, η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, Ακρόπολη των Σερρών- Κουλάς .

Επίσης επισκέφτηκαν τα Μουσεία Τζιντιρλή τζαμί και «Μπεζεστένι Σερρών» στέγη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών όπου η υποδοχή έγινε από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών κα Μάλαμα Πηνελόπη. Το απόγευμα παρακολούθησαν την πανηγυρική έναρξη της Πανεπιστημιάδας με το συγκρότημα κρουστών και την πρώτη θεατρική παράσταση.

Την δεύτερη ημέρα Σάββατο 21/5, συναντήθηκαν και  συζήτησαν την επικείμενη μελλοντική συνεργασίας μεταξύ τους, καταθέτοντας προτάσεις και θέτοντας στόχους.

Τα θέματα που απασχόλησαν στην ημερήσια διάταξη την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης ήταν:

Πριν το τέλος του 2016 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου Καπετάν Μητρο Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                            Τρίτη 24/5/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 – ΣΕΡΡΕΣ


Επί τόπου
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«Πριν το τέλος του 2016 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου Καπετάν Μητρούση – Σκουτάρεως»



skoutari 1.jpgΤις Κοινότητες Καπετάν Μητρούση και Σκουτάρεως επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης, την Τρίτη 24/05/2016, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών του αποχετευτικού έργου στα δύο χωριά.
Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε ότι «ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ, η δοκιμαστική λειτουργία του θα γίνει πριν το τέλος του 2016.
«Οι εργασίες», υπογράμμισε «συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και σύντομα το τεράστιο πρόβλημα της αποχέτευσης στις κοινότητες Σκούταρι και Καπετάν Μητρούση λύνεται. Τα δύο χωριά αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά, οι βόθροι θα αποτελούν παρελθόν και αλλάζει η ποιότητα της ζωής των κατοίκων».
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης επεσήμανε ότι «η Επιχείρηση με συνέπεια επιλύει το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τα χωριά που ενσωματώθηκαν στον Δήμο Σερρών».skoutari 2.jpg

Για το ιστορικό του έργου υπενθυμίζουμε ότι: Oι μελέτες του έργου ξεκίνησαν το έτος 2000 από τους τότε Καποδιστριακούς Δήμους Καπετάν Μητρούση και Σκούταρεως. Ο καθένας προχώρησε μόνος του στην προσπάθεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, αφού προηγουμένως είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από το βιολογικό της πόλης.
Μέσα στο έτος 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών. Αρχές του 2011 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και το Μάρτιο του 2011 υπέβαλαν πλήρη φάκελο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου στις 11 Ιουνίου 2012.
Εν συνεχεία έγιναν οι διεθνείς διαγωνισμοί και ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου τον Οκτώβριο του 2013.




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις Σέρρες. Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Σέρρες 23 Μαΐου 2016

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις Σέρρες. Μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Σερρών. Περισσότερα από 800 παιδιά αγωνίστηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και αν ο καιρός το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 το επέτρεπε τότε ο αριθμός βάση αιτήσεων συμμετοχής θα ήταν σχεδόν διπλάσιος. Τα παιδιά χάρηκαν παίζοντας μπάσκετ, ενώ συμμετείχαν και σε διαγωνισμούς βολών και τρίποντων με πλούσια δώρα για τους νικητές. Τις απονομές έκανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου, ενώ υπεύθυνοι όλης της διοργάνωσης ήταν ο κ. Νίκος Ιλανίδης και ο κ. Σπανός Παναγιώτης και διαιτητές, προπονητές και αθλητές όλων των ομάδων.

   Από το γραφείο τύπου.

3x3 1.jpg

3x3.jpg

12η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών Δήλωση συμμετοχής Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες      19  Μαϊου 2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                          
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Πληρ.: Γουγούσκα Ελισάβετ
Τηλ:2321083612
Φαξ: 2321022187
E- mail: typos@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση συμμετοχής στην 12η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

  anthokomiki 1.jpg
Ο Δήμος Σερρών - Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού διοργανώνει από τις 28 Μαΐου 2016 έως τις 8 Ιουνίου 2016 την 12η Ανθοκομική Έκθεση.

Στην Έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ανθοκομικές επιχειρήσεις, με σκοπό να προβάλουν τα προϊόντα τους. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, σε χώρο που θα παραχωρήσει στους εκθέτες ο Δήμος Σερρών.

Παρακαλούνται οι φυτωριούχοι,  ανθοπαραγωγοί, έμποροι και βιοτέχνες ειδών κήπου, αλλά και κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχει σχέση με το αντικείμενο και επιθυμεί να συμμετάσχει στην Έκθεση, να δηλώσει με αίτηση στο Δήμο Σερρών την συμμετοχή του μέχρι και τη Παρασκευή  27 Μαίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα : 23210-22587,3213-50112.                                                                                   

Από το Γραφείο Τύπου

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 19 Μαΐου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ 21-22 ΜΑΙΟΥ 2016
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

19-5-16 festibal polemikon texnon.jpgΓια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στις 21-22/5/2016  στο κλειστό γυμναστήριο  του Δήμου Σερρών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Πάνω από 500 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο διήμερο του φεστιβάλ, από 15 χώρες, 80 συλλόγους, 4 Ομοσπονδίες και 5 ενώσεις πολεμικών τεχνών.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σερρών, η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, ο αθλητικός σύλλογος Δίας Σερρών και ο γυμναστικός σύλλογος Ερμής Ηράκλειας.

«Ο Δήμος Σερρών για μία ακόμη φορά φιλοξενεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που ξεπερνά τα όρια του Δήμου. Ο Δήμος Σερρών είναι έτοιμος να υποδεχθεί για μία ακόμη φορά ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Οι Σέρρες έχουν τις υποδομές, ώστε να αναδειχθεί σημείο αναφοράς κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 19-5-2016 με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη και ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Θωμά Σμιάρη.

Όλα είναι έτοιμα, δήλωσε ο κ. Χατζημαργαρίτης, για να υποδεχθούμε το παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών και κάλεσε όλους τους Σερραίους να επισκεφθούν το κλειστό γυμναστήριο και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ευχαρίστησε τον Δήμο Σερρών για την φιλοξενία του παγκόσμιου φεστιβάλ, λέγοντας ότι  οι Σέρρες  αποδεδειγμένα στηρίζουν τον αθλητισμό, είναι αθλητομάνα και μπορεί να φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου Δίας Σερρών Χρήστος Τίρτας, ο προπονητής κ. Βλαχάκης, το μέλος της Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Γιάννης Καλαιτζής και η υπεύθυνη της εταιρείας διοργάνωσης Έλενα Φαρδέλα.

Από το γραφείο τύπου

ΔΤ για τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                               
Γραφείο Τύπου                 
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ. 2321083612                                                                                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας γενιάς & Δια Βίου Μάθησης με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουν για 21η συνεχή χρονιά, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22  Μαΐου  2016 και ώρα 9.00πμ στο πεζόδρομο της οδού Κων/νου Καραμανλή.
Πληροφορίες και εγγραφές στο γραφείο Αθλητικών εκδηλώσεων, Εθν. Αντίστασης 34 , 4ος όροφος και στο τηλέφωνο 2321068916.

Από το Γραφείο Τύπου
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 Σέρρες 18 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΑΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

18-5-16 brabeusi athliton.jpgΤους Σερραίους αθλητές Γάτσιο Αναστάσιο, Ζερβό Οδυσσέα, Ελισιάδου Μαγδαληνή, Ελευθεριάδη Α, και Καλανίδη Κωνσταντίνο, βράβευσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.

Οι παραπάνω αθλητές διακρίθηκαν, κερδίζοντας τις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων - Πανκορασίδων που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων του Δήμου Σερρών στις 16 Απριλίου 2016.

Ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη τους αθλητές,  αλλά και τους προπονητές τους, Χαράλαμπο Ελισιάδη, Χρήστο Γάτσιο και Αθανάσιο Κύδρο και τόνισε ότι οι νέοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό,  είναι επίσης και καλοί μαθητές γιατί γνωρίζουν να θέτουν στόχους, να δουλεύουν σκληρά και να τους πετυχαίνουν.

Στις σημερινές δύσκολες εποχές, οι νέοι που ασχολούνται και με τον αθλητισμό, οπλίζονται με επιπλέον εφόδια  για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής.

Χρειαζόμαστε τέτοια πρότυπα, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.

Από το γραφείο τύπου



ΔΤ πραγματοποιήθηκε το 2ο ΑΘΛΟΡΑΜΑ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 17 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού  οι αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου Σερρών, για το μεν  Σάββατο πραγματοποιήθηκε το 2ο ΑΘΛΟΡΑΜΑ σε συνεργασία με τον Γ.Σ Σέρρες 93 και την Κυριακή το 2ο  SERRES CITY RUNNING SOLOMON.

Στο ΑΘΛΟΡΑΜΑ εκατοντάδες παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών στίβου.

Στο SERRES CITY RUNNING SOLOMON στις δύο διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων περίπου 350 δρομείς απόλαυσαν τις όμορφες διαδρομές μέσα από μονοπάτια μέσα στην φύση και ιστορικά σημεία των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος  Αγγελίδης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες και όλους αυτούς που βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και καλούν όλους τους Σερραίους να είναι κοντά και στις υπόλοιπες μεγάλες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν  και θα υλοποιηθούν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Σερρών.

Στο ΑΘΛΟΡΑΜΑ συμμετείχαν Γ.Σ ΣΕΡΡΕΣ 93, ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ και στο

SERRES CITY RUNNING  η τροχαία Σερρών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δικηγορικός  Σύλλογος Σερρών, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν.Σερρών, ΤΕΦΑΑ Σερρών και το Expert sport.

Από το Γραφείο Τύπου
ΑΘΛΟΡΑΜΑ      (Σάββατο 14 Μαίου )
17-5-16 athlorama.jpg

















SERRES CITY RUNNING SOLOMON (Κυριακή 15 Μαίου)
17-5-16 athlorama2.jpg
17-5-16 athlorama.jpg


«ΑΧΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΩΝΑ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 16 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΧΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

16-5-16 elaionas.jpgΣε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη σχετικά με την τύχη του προγράμματος «Νησιωτικές Κοινότητες- Νέο πρότυπο Ανάπτυξης».

Στην συνάντηση πήραν μέρος οι επτά Δήμαρχοι των οποίων οι Δήμοι αξιολογήθηκαν θετικά στο πρόγραμμα.

Υπενθύμισε ότι από 23 Φεβρουαρίου 2012 είχε δημοσιευθεί πρόσκληση από το ΚΑΠΕ-ΕΠΠΕΡΑΑ προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις οι Δήμοι για το πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο πρότυπο Ανάπτυξης».

Κατέθεσαν προτάσεις σαράντα ένα (41) Δήμοι και αξιολογήθηκαν θετικά στις 26 Απριλίου 2013 επτά Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σερρών, με την πρόταση που υπέβαλλε για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό στην κοινότητα Ελαιώνα λόγω του ότι η προαναφερόμενη κοινότητα πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθετε το πρόγραμμα ( αγροκτηνοτροφική και ημιορεινή κοινότητα).

Μετά την θετική αξιολόγηση των επτά Δήμων και ενώ αναμενόταν η οριστική ένταξη των επτά αυτών Δήμων στο πρόγραμμα, ανακοινώθηκε το έτος 2014 από το ΥΠΕΚΑ ότι δεν υπήρχαν χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Από τον Ιούνιο 2014 μέχρι και το Μάιο 2016 πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις των επτά Δημάρχων στο ΥΠΕΚΑ με πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για να εξευρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Την 11 Μαΐου 2016 υπήρξε η τελευταία συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ  των επτά Δημάρχων με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη και διεφάνη μια αχτίδα ελπίδας για την υλοποίηση του προγράμματος, υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρώνης δήλωσε την πολιτική του βούληση και την αποφασιστικότητά του για την εξεύρεση των χρημάτων και την υλοποίηση του προγράμματος.

Απαιτούνται περίπου 23.οοο.οοο ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος στους επτά Δήμους.

Μέχρι τώρα έχουν εξασφαλιστεί 13.000.000 ευρώ και όπως είπε ο κ. Τσιρώνης πιστεύει ότι θα εξευρεθούν ακόμη 10.000.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο το έτος 2017.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου για την κοινότητα Ελαιώνα ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στο έτος 2016.

Γι αυτό τον λόγο στις 26 Μαΐου 2016 οι τεχνικοί σύμβουλοι του προγράμματος των επτά Δήμων θα συναντηθούν στο ΥΠΕΚΑ με τεχνοκράτες του Υπουργείου για να συζητήσουν την έναρξη των διαδικασιών.

«Αυτό που μπορώ να δηλώσω είναι ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξεύρεση του συνολικού ποσού και την υλοποίηση του προγράμματος», επεσήμανε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Από το Γραφείο Τύπου

Έγκριση συνέχισης του δικτύου "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δη Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Σέρρες,  12/5/2016
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Έγκριση συνέχισης του δικτύου "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι" στη 2η Φάση του Προγράμματος URBACT III - Ευκαιρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στη βιώσιμη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων της πόλης των Σερρών - Πρόσκληση συμμετοχής

Τα επόμενα δύο χρόνια, ο Δήμος Σερρών και η τοπική κοινωνία, μαζί με άλλες 9 πόλεις της Ευρώπης, θα συμμετάσχει στο δίκτυο MAPS, με σκοπό την αναζήτηση και υιοθέτηση καλών πρακτικών σχετικά με την επανένταξη και τη βιώσιμη διαχείριση εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο.

Το δίκτυο με τίτλο "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι", χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας URBACT III και έχει Συντονιστή Εταίρο την πόλη Piacenza, Ιταλία ενώ εκτός από το Δήμο Σερρών συμμετέχουν οι πόλεις, Varazdin (Κροατία),  Szombathely (Ουγγαρία), Cartagena (Ισπανία), Espinho (Πορτογαλία), Longford County (Ιρλανδία), Chalons en Champagne (Γαλλία), Koblenz (Γερμανία) και Telsiai (Λιθουανία). Όλες αυτές οι ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν στον αστικό τους χώρο ανενεργές στρατιωτικές περιοχές διαφόρων τύπων (στρατώνες, οχυρώσεις, πύργοι, κτίρια διοίκησης, χώροι εκπαίδευσης, χώροι αιχμαλώτων), οι οποίες «εξάντλησαν» το στρατιωτικό τους χαρακτήρα και είναι έτοιμες να παίξουν ένα νέο ρόλο  στη ζωή της πόλης. Με τη συμμετοχή τους στο δίκτυο MAPS, οι παραπάνω πόλεις και οι Σέρρες, θα αναπτύξουν Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης (με μεγάλες πιθανότητες χρηματοδότησής τους) για την αξιοποίησή τους, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές αλλά και κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία με τη δημιουργία και ενεργοποίηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης.

Σύμφωνα με τη με αριθμό 87/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η δραστηριότητα  της Τοπικής Ομάδας Στήριξης ενσωματώθηκε στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά και από τη δική της σύμφωνη γνώμη (η με αριθμό 2/2016 Απόφαση). Επομένως, καλούνται τοπικοί φορείς που δε συμμετέχουν ήδη στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και θα ήθελαν να συμβάλλουν από τη μεριά τους στην επανένταξη και τη βιώσιμη διαχείριση εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο και στην εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης των στρατοπέδων, να εκφράσουν τη πρόθεση συμμετοχής τους, εντός 10 ημερών, στη Τμήμα Διοίκησης του Δήμου Σερρών, γραφείο 12, υπεύθυνος κος Β. Μέτσκας, τηλ. 2321350112. Εκτός από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της ΤΟΣ, θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά θεματικά σεμινάρια στο εξωτερικό, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους στις συμμετοχικές διαδικασίες και στην αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :
https://www.facebook.com/URBACTMaps/?fref=ts

Βράβευση των Σερραίων Εφήβων Πρωταθλητών Κωπηλασίας από τον Δήμαρχο Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 13 Μαΐου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Βράβευση των Σερραίων Εφήβων Πρωταθλητών Κωπηλασίας από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα

13-5-16 kopilasia.jpgΤους τέσσερις Σερραίους Εφήβους Πρωταθλητές Κωπηλασίας, Αναστασιάδη Σωτήρη,  Κωνσταντινίδη Επαμεινώνδα, Ματιό Άγγελο και Σουλαρίκα Σταύρο βράβευσαν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών.

Οι τέσσερεις αθλητές ανήκουν στο νεοσύστατο ναυταθλητικό σύλλογο Πεθελινού  «Κερκινίτης», ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις επιτυχίες του σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Οι τέσσερεις αθλητές, κατέλαβαν την Τρίτη θέση και τιμήθηκαν με χάλκινο μετάλλιο, στο 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στις 6 και 7 Μαΐου 2016.

Κατά την βράβευση, ο Δήμαρχος Σερρών αφού συνεχάρη τους αθλητές, τον προπονητή τους καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του << Κερκινήτη>>, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν στους νέους από τον αθλητισμό, αφού όπως είπε ο αθλητισμός κάνει τον άνθρωπο να βρεί το κουράγιο γιά να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με επιτυχία, ιδιαίτερα σε κρίσιμες εποχές, όπως η τωρινή.

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά συνεχάρη τους αθλητές, δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Κωπηλατοδρομίου και στόχος  όπως είπε , είναι η δημιουργία ξενώνα στο παλιό δημοτικό σχολείο του Πεθελινού, ώστε κάποια στιγμή να φιλοξενηθούν και αγώνες. Το Κωπηλατοδρόμιο  βγάζει και πρωταθλητές, είπε, και κάλεσε τους πολίτες να το επισκεφθούν.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου 

Έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 13 Μαΐου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου
στις 20 Μαΐου 2016
Πέτρος Αγγελίδης - Δήμαρχος Σερρών:
«Είναι η γιορτή του Θεάτρου και της νεολαίας»

13-5-16 panepistimiada 2016.jpgΗ 12η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου ανοίγει τις πύλες της, στις 20 Μαΐου 2016.

Θεατρικά σχήματα από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου θα συναντηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια παρουσιάζοντας  τις επιλογές τους.

Την έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου και το πρόγραμμα των παραστάσεων, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ  Σοφία Μπιτζίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Παναγιώτης Μέντης την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στην Πανεπιστημιάδα είπε ότι: «Η 12η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου ανοίγει τις πύλες της ,στις 20 Μαΐου 2016, στα Αστέρια.

Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου είναι μια γιορτή του Θεάτρου και της νεολαίας. Στη γιορτή αυτή καταθέτουν το μεράκι τους και την αγάπη τους για τη θεατρική τέχνη φοιτητές από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια από το έτος 2011 έως και το έτος 2015 η Πανεπιστημιάδα πραγματοποιούνταν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε και δεν θα συνεχιστεί. Όμως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει  την Πανεπιστημιάδα με χρήματα του Δήμου και για το σκοπό αυτό διαθέσαμε για το έτος 2016 το ποσό των 50.000€.

Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε, τόνισε ο κ. Αγγελίδης, αξίζει να διαθέσουμε χρήματα για τον πολιτισμό και να σταθούμε δίπλα στους νέους, ακούγοντάς τους, σε όσα έχουν να μας πουν μέσα από τα θεατρικά έργα που διάλεξαν. Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε».

Παίρνοντας το λόγο, η κ. Μπιτζίδου είπε μεταξύ των άλλων, ότι η Διεθνής Πανεπαστημιάδα Θεάτρου αποτελεί πλέον ένα θεσμό πολιτισμού για τον Δήμο Σερρών και ότι το θέατρο στις Σέρρες ανοίγει τις πόρτες του  στις καινούργιες γενιές, στις ανοιχτές καρδιές, που υπερασπίζονται διαχρονικές αξίες που δεν σβήνουν ποτέ.

Ενώ ο κ. Μέντης , αφού παρουσίασε το πρόγραμμα της Πανεπιστημιάδας, αναφέρθηκε και αυτός στους νέους λέγοντας, ότι η Ελπίδα μόνο από τους νέους υπάρχει περίπτωση να ξαναγεννηθεί. Ας δώσουμε λοιπόν τον λόγο στα νιάτα που μαθαίνουν, που αισθάνονται, που δημιουργούν, που είναι έτοιμα να ανατρέψουν και να προτείνουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέντης.

Ακολουθείτο πρόγραμμα των παραστάσεων της 12ης Πανεπιστημιάδας .

doc πρόγραμμα των παραστάσεων της 12ης Πανεπιστημιάδας 42.00 Kb

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

a5flyer-panepistimiada2016-cmyk-1.jpg 
a5flyer-panepistimiada2016-cmyk-2.jpg
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Εκτύπωση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ-ΟΤΑ
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας Τηλ.:23210/52592 e-mail info@serrescircuit.gr

Δελτίο Τύπου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας
Στο Αυτοκινητοδρόμιο το Σαββατοκύριακο

serrescircuit 1.jpgΟ παλμός του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού δυναμώνει στην πίστα των Σερρών, όπου η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας διοργανώνει τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών για το 2016, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου.

Οι γρηγορότεροι αναβάτες της Ελλάδας θα συναντηθούν ακόμη μια φορά στο μοναδικό αυτοκινητοδρόμιο της χώρας κι έτσι το διήμερο προβλέπεται ιδιαιτέρως «καυτό».

Oι λάτρεις της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας αναμένεται να έρθουν στην πίστα, προκειμένου ν' απολαύσουν τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Οι κατηγορίες
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος αναβάτες των παρακάτω κατηγοριών:
Supersport: μοτοσυκλέτες 4/κύλινδρες έως 600 κ.ε, 3/κύλινδρες έως 675 κ.ε. 2/κύλινδρες έως 750 κ.ε.
Formula Extreme: μοτοσυκλέτες 3-4/κύλινδρες έως 1000 κ.ε., 2/κύλινδρες έως 1200 κ.ε.
Racing:  μοτοσυκλέτες δίχρονες μέχρι 2 κυλίνδρους, μέχρι 250 κε, και τετράχρονες μέχρι δύο κυλίνδρους μέχρι 450 κ.ε.
Νέων: κύπελλο για αθλητές 15-25ετών και 15-19 ετών, ανεξαρτήτου εμπειρίας και 20-25 ετών  που αποκτούν Δελτίο Αθλητή ή άλλη προηγούμενη αγωνιστική άδεια για πρώτη φορά. Για τις αθλήτριες το όριο αυξάνεται κατά 5 έτη (15-30 ετών). 
Οpen: Έπαθλο με μοτοσυκλέτες διαπιστευμένες διεθνώς για τις κατηγορίες Superbike, supersport & stocksport (καθώς και μοτοσυκλέτες µε έγκριση τύπου δρόµου, κυβισµού 400-1450 κ.ε).

moto.jpgΤο πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5

Ελεύθερες Δοκιμές (μη χρονομετρημένες)-(15λεπτο)
Open 09:15-09:30
Νέων 09:35-09:50
Racing 09:55-10:10
Super Sport 10:15-10:30
Formula Extreme 10:35-10:50

Χρονομετρημένες δοκιμές-(α και β 30λεπτο)
Open 11:20-11:50 και 15:15-15:45
Νέων 11:55-12:25 και 15:50-15:20
Racing 12:30-13:00 και 15:25-15:55
Super Sport 13:05-13:35 και 16:00-16:30
Formula Extreme 13:40-15:10 και 16:40-17:10

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5 (διεξαγωγή πρωταθλήματος)
Οι κατηγορίες θα τρέξουν ως εξής (εκκίνηση):
Open 11:00
Νέων 11:45
Racing 12:30
Super Sport 13:15
Formula Extreme 14:00

Απονοµή επάθλων

Το Σάββατο η είσοδος ελεύθερη
Την Κυριακή τιμή εισιτηρίου πέντε (5) ευρώ

Από το Γραφείο Τύπου του Αυτοκινητοδρομίου

ΔΤ για ΑΘΛΟΡΑΜΑ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 11 Μαίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΛΟΡΑΜΑ (14 Μαίου 2016)
      
Το Σάββατο 14 Μαίου 2016 και ώρα 10.30πμ - 13.00μμ, κατά μήκος του πεζόδρομου της Κων. Καραμανλή η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Γ.Σ. Σέρρες ΄93 διοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση "ΑΘΛΟΡΑΜΑ".

Πρόκειται για μια εκδήλωση με στόχο τη διάδοση του κλασσικού αθλητισμού με αγωνίσματα στίβου, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά με τη μαζική συμμετοχή των παιδιών, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού και τη διάδοσή τους στη νέα γενιά.

Η γιορτή αυτή του αθλητισμού απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου και η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.

  Από το Γραφείο Τύπου



Μέτρα προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Σέρρες     11  /  05  /  2016
ΝΟΜΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς  Γ.
Τηλέφωνο: 2321350172
FAX: 2321083602                                                                    
E-mail: samgeorge131908@yahoo.com                                                  
                                                                                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  Μέτρα προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και χώρων
               εντός κατοικημένων περιοχών.

Στα πλαίσια της προστασίας από δυσάρεστες καταστάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και λόγω  πιθανών εκδηλώσεων πυρκαγιάς,  η συνδρομή των δημοτών μας κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 199

Προτείνονται τα κάτωθι μέτρα προστασίας:

ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Τηλεφωνούμε
αμέσως στο 199 (Πυροσβεστική Υπηρεσία) και δίνουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μας ζητηθούν. 
Διατηρούμε την ψυχραιμία μας.
Ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών.


ΑΝ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Δεν εγκαταλείπουμε
το χώρο παραμονής μας, εκτός εάν η διαφυγή μας είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Ένα οίκημα που δεν είναι ξύλινο προσφέρει πολύ μεγαλύτερη προστασία από ένα αυτοκίνητο εκτεθειμένο σε καπνούς και φλόγες.
Αν οι αρχές διατάξουν οργανωμένη απομάκρυνση, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες.
Μεταφέρουμε τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του σπιτιού μας σε ασφαλείς, κλειστούς χώρους.
Μαζεύουμε τις τέντες και κλείνουμε τις παροχές φυσικού αερίου και καυσίμων.
Γεμίζουμε με υγρό τη μπανιέρα και όσα περισσότερα σκεύη συλλογής υγρών διαθέτουμε.
Κλείνουμε πόρτες, παράθυρα, καμινάδες κλπ. για να εμποδίσουμε να εισχωρήσουν οι καύτρες.  
Φράζουμε τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μη μπει καπνός.
Μεταφέρουμε τα έπιπλα στο κέντρο των δωματίων, ξεκρεμάμε τις κουρτίνες και κλείνουμε τις ενδιάμεσες πόρτες.
Συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί σε ένα χώρο.                                 

ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Δεν καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους με ξερά χόρτα.
Δεν κάνουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού, κλπ.).
Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο.
Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

ΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ‘Η ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι.
Απομακρύνεται τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους.
Μην αφήνετε τα κλαδιά των δέντρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού και κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων.
Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.
Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.
Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο του χώρου που θέλετε να προστατεύσετε.

ΔΤ για προνοιακά επιδόματα διμήνου Μαρτίου - Απριλίου 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Σέρρες  10 Μαϊου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                            
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                             
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
& ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση:   Κ.Καραμανλή 36                       
Ταχ. Κωδ:     62 123                                          
Πληροφορίες: Μαρία Καλίγκα                                 
Τηλέφωνο:   2321350566
Fax:              2321350552
Mail:  kaliga@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και  Προγραμμάτων του Δήμου Σερρών, ανακοινώνεται ότι,  τα προνοιακά επιδόματα  διμήνου  Μαρτίου - Απριλίου 2016, θα καταβληθούν στους δικαιούχους την Παρασκευή  13-05-2016



Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Πραγματοποίηση ομάδων εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                            
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ     
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                   
ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
Τηλ. Επικοινωνίας : 23210-22253    

Ι. Δραγούμη 10, Σέρρες
 
Σέρρες, 4/5 /2016














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Πραγματοποίηση ομάδων εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»

Εν όψει της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών, θα υποδέχεται, εκτός από γυναίκες θύματα βίας και γυναίκες που έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, ΑμEΑ, κλπ), ενώ στις παρεχόμενες υπηρεσίες (κοινωνική, ψυχολογική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική) προστίθεται και η εργασιακή συμβουλευτική.

Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών, πρόκειται να πραγματοποιήσει στο χώρο του (Ι. Δραγούμη 10, πρώην οικία Μάλλιου), ομάδες εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες διαφόρων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, ΑμEΑ κλπ.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 10-12 άτομα. Ο κύκλος των ομαδικών συναντήσεων εργασιακής συμβουλευτικής θα είναι συνολικής διάρκειας 10 ωρών, κάθε συνάντηση θα είναι 2ώρη και το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2016. 

Για τις αιτήσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες θα μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή ώρες: 08:00-16:00.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων 18 Μαΐου 2016.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι:
Δ/νση: Ίωνος Δραγούμη 10, Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ.:  23210-22253, Φαξ : 23210-22268

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 έως 17.00
E- mail: womenaid@serres.gr
fb page: www.facebook.com/sumvouleutikokentrogunaikwnserrwn
Διεθνής Έκθεση στη Νις της Σερβίας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Σέρρες  9  Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
Διεθνής Έκθεση στη Νις της Σερβίας
Τα βλέμματα στις Σέρρες
Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου
 
Δελτίο Τύπου

nis 1.jpgΕπαφές με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικήςnis 3.jpg Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη πόλη Νις της Σερβίας.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος που εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Zoran Perisic, με τον οποίο εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο πλευρών σε τουριστικό-πολιτιστικό επίπεδο.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Σερρών οργάνωσε την παρουσίασή του σε αυτόνομο περίπτερο, το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πέραν του δίγλωσσου (στην αγγλική και στη σερβική) προωθητικού ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε, οι χιλιάδες των επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, πασίγνωστο-έτσι κι αλλιώς-στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σερβίας.

nis 2.jpgΕπιπρόσθετα, πιστοποιήθηκε ακόμη μία φορά το μεγάλο ενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για τα μοναστήρια του τόπου, αλλά και τις Σέρρες, με τις οποίες είναι συνδεδεμένος ο σπουδαίος της σερβικής μεσαιωνικής ιστορίας Στέφανος Δουσάν.

Τέλος, να τονιστεί ότι ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος και η ξεχωριστή προβολή των Σερρών με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης (πρωτοσέλιδα εφημερίδων κ.α.), αλλά και της κρατικής τηλεόρασης.

Από το Γραφείο Τύπου

Ενημέρωση από τον Δήμο Σερρών για την Οζώδη Δερματίτιδα Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  4 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από τον Δήμο Σερρών για την Οζώδη Δερματίτιδα

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών στο Νομό Σερρών και με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της ασθένειας,  ο δήμος Σερρών πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τους κτηνοτρόφους βοοειδών του Δήμου Σερρών, την Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την ΑΝΕΣΕΡ για τον τρόπο αντιμετώπισης  και την μείωση του αριθμού των εντόμων φορέων (κουνούπια) στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με ψεκασμούς, ενώ δόθηκαν και πληροφορίες για τη δωρεάν παραλαβή του εντομοκτόνου σκευάσματος σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Παραγωγής του Δήμου Σερρών.
 
Από το Τμήμα Αγροτικής - Κτηνοτροφικής  Παραγωγής & Αλιείας
Στo 8ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 4 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στo 8ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη
ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης


4-5-16 plovdiv 2.jpg«Οι προσπάθειες για την περαιτέρω προβολή των Σερρών συνεχίζονται, καθώς σκοπός μας παραμένει η προσέλκυση τουριστών απ' ολόκληρη τη βαλκανική».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στο 8ο International Meeting of Tourism που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
4-5-16 plovdiv 1.jpg
Να σημειωθεί ότι στην διεθνή συνάντηση συμμετείχαν φορείς και τουριστικοί πράκτορες από δώδεκα χώρες, ενώ κατά τη διάρκειά της ο κ. Γρηγοριάδης είχε προγραμματισμένες προσωπικές επαφές προκειμένου να τους παρουσιάσει τις Σέρρες και τον τόπο γενικότερα.

Τέλος, τονίζεται ότι η προβολή των Σερρών και η ενημέρωση σχετικά με τα αξιοθέατά του επιτεύχθηκαν ακόμη μία φορά χάρις και στο έντυπο,  ηλεκτρονικό ενημερωτικό - διαφημιστικό υλικό στην αγγλική και στη βουλγαρική που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες.     

Από το Γραφείο Τύπου

 
ΔΤ Το θέμα του νέου πεδινού Δήμου θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο 4-5-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 4 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Το θέμα του νέου πεδινού Δήμου θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο
αμέσως μόλις προσκομισθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το τοπικό συμβούλιο Σκουτάρεως»

4-5-16 neos dimos.jpg«Το θέμα της δημιουργίας νέου πεδινού Δήμου θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αμέσως μόλις το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως, προσκομίσει σύμφωνα με την απόφαση που έχει λάβει:

α. Τις αποφάσεις των Κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Σκουτάρεως- Καπετάν  Μητρουσίου για την δημιουργία  νέου πεδινού Δήμου.

β.  Τη μελέτη βιωσιμότητας του νέου πεδινού Δήμου».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 4-5-2016, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παπαβασιλείου και του εκπροσώπου τύπου Νίκου Στεργίου.

Όπως είναι γνωστό, το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως, πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με την οποία συμφωνεί με την δημιουργία νέου πεδινού Δήμου με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν αποφάσεις και οι κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Σκουτάρεως και  Καπετάν Μητρούσι και ότι θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας για την δημιουργία του νέου πεδινού Δήμου.

Σας παραθέτουμε συνημμένα :

  • Την απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως
  • Την απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παπαβασιλείου προς τοτοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως.          
Από το Γραφείο Τύπου

pdf Απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως 1.52 Mb

doc Απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παπαβασιλείου προς τοτοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως 99.50 Kb




ΔΤ Oι Μητρουσιώτες δεν θα πληρώσουν την αύξηση στο νερό 4-5-16 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   Τετάρτη  4/5/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
   
ΣΕΡΡΩΝ
   
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Oι  Μητρουσιώτες δεν θα πληρώσουν την αύξηση στο νερό
για την περίοδο που δεν είναι πόσιμο»

4-5-16 deyas.jpgΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Κώστα Χασαπίδη και του εκπροσώπου τύπου της Δημοτικής Αρχής Νίκου Στεργίου, την Τετάρτη 4-5-2016, με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην ένσταση που υπέβαλλαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση με την οποία ζητούσαν να μην ισχύει η αύξηση στο τιμολόγιο του νερού, καθώς το νερό δεν είναι πόσιμο.

Ο κ. Αγγελίδης είπε τα εξής: «Θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες μου ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 20-4-2016, απήντησε θετικά στην ένσταση που υπέβαλλαν στις 25-2-2016 οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση με την οποία ζητούσαν να μην ισχύσει η αύξηση στο τιμολόγιο του νερού που επέβαλε η ΔΕΥΑΣ από 1-1-2016, καθώς το νερό στο χωριό δεν είναι πόσιμο.

Σύμφωνα με την απόφαση της εν λόγω Αρχής, η ΔΕΥΑΣ δεν δικαιούται να επιβάλλει αύξηση παρά μόνο όταν υπάρξει λύση στην ποιότητα του νερού».

«Όμως», συνέχισε ο κ. Αγγελίδης «υπενθυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Χασαπίδης είχε δηλώσει ότι οι κάτοικοι του Καπετάν Μητρούση δεν θα κληθούν να πληρώσουν την αύξηση στην τιμή  του νερού παρά μόνο αφού τοποθετηθεί το πληρωτικό υλικό στα φίλτρα του διυλιστηρίου και το νερό γίνει πόσιμο εκ νέου. Άρα θέμα δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.


Ο Δήμος Σερρών στην έκθεση Τουρισμού Κύπρου Εκτύπωση
«ΤΑΞΙΔΙ 2016»
Ο Δήμος Σερρών στην έκθεση Τουρισμού Κύπρου

kypros1.jpgΉταν η πρώτη φορά που οι Σέρρες και οι ομορφιές τους παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο.
Ο λόγος για την συμμετοχή του Δήμου στην Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου «ΤΑΞΙΔΙ 2016» που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσά της Λευκωσία από τις 15 έως τις 17 του τρέχοντα μήνα.

Ειδικότερα, την πόλη εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος είχε επαφές με μεγάλα κυπριακά τουριστικά γραφεία, καθώς επίσης με το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων είναι ιδιαίτερα έντονο, τόσο για τα θρησκευτικής σημασίας μνημεία του τόπου, όσο και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
kupros 2.jpg
Η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκεπτών, ενώ την εγκαινίασε ο υπουργός Ενέργειας-Εμπορίου-Βιομηχανίας & Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης που δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Σερρών. 

Επίσης, το περίπτερο επισκέφτηκαν παράγοντες του Κυπριακού Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας, ενώ ακολούθησαν ιδιαίτερες συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας. 

Τέλος, οι τουριστικοί πράκτορες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή και τόνισαν ότι η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν  από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Κυπρίων.



ΔΤ - Ο Δήμος Σερρών υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (25/4/2016) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612 
Σέρρες, 25/4/2016 
   

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Σερρών υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, στην πορεία της προς το Ρίο της Βραζιλίας

DSC05928.JPG

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχτηκε, με τιμές Αρχηγού Κράτους  ο Δήμος Σερρών,  την Κυριακή 24-4-2016, στην πλατεία Ελευθερίας.
Στην υποδοχή της Φλόγας, παραβρέθηκαν o Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Υφυπουργός Εσωτερικών και  Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σερρών καθώς και πλήθος κόσμου.
Η παγκόσμια   πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσώλα παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα στην οδό Βενιζέλου.
Λίγα λεπτά μετά στην οδό Ερμού, τη Φλόγα παρέλαβε ο Ολυμπιονίκης της πάλης Απόστολος Τασκούδης, ο οποίος την μετέφερε στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και άναψε το βωμό που στήθηκε εκεί.
Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου καθώς και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας τα εξής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  Σέρρες  21 Απριλίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Σε μια προσπάθεια του Δήμου Σερρών, έμπρακτης συμπαράστασης σε οικογένειες και δημότες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας αλλά και εξ αιτίας   άλλων απρόβλεπτων παραγόντων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, προσέφερε 367 κουπόνια των 40 € σε ισάριθμες οικογένειες όλου του Δήμου, για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από τοπικό Σούπερ Μάρκετ ενόψη της εορτής του Πάσχα. Η επιλογή των ενισχυθέντων συνδημοτών μας έγινε με κοινωνικά και οικονομικά  κριτήρια. ΄Ετσι δόθηκαν 267 κουπόνια στην πόλη των Σερρών και 100 κουπόνια στον υπόλοιπο Δήμο , μετά από αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Η επιλογή των υπολοίπων δικαιούχων έγινε μετά από κοινωνική έρευνα των Κοινωνικών Λειτουργών της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Σερρών, από το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, από τους  σιτιζόμενους από την Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Σερρών και  από το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης απροστατεύτων παιδιών. Η διανομή ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου. Η όλη αυτή προσπάθεια ήταν μια προσφορά ανακούφισης , έστω και μικρής ,σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική ύφεση.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
       Ο  αναστηθείς  ΧΡΙΣΤΟΣ να φέρει αγάπη , ευτυχία και υγεία στα σπίτια όλων
       των συνδημοτών μας και όλου του κόσμου.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

Οι Σέρρες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα του ΡΙΟ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 20 Απριλίου  2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Το Ολύμπιο Φως που διατρέχει την Ελλάδα θα φωτίσει και την πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο της πορείας τoου από την αρχαία Ολυμπία έως το Ριο, όπου θα διεξαχθεί η τριακοστή πρώτη  Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής.

Ο Δήμος Σερρών που προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί την ολυμπιακή φλόγα,  στις 24 Απριλίου 2016,  απευθύνει πρόσκληση προς όλο το σερραϊκό λαό να βρίσκεται, το πρωί της Κυριακής,  στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συμμετέχει στην τελετή που διοργανώθηκε από την αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού  και Αθλητισμού. 

Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η πορεία της στη χώρα μας, που γέννησε τον ολυμπισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τώρα που η εθνική μας υπερηφάνεια δοκιμάζεται.

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμη μία φορά παγκόσμιος.

Το φως που χάρισε ο Απόλλωνας με τη ματιά του στο κάτοπτρο μέσα στο στάδιο της Ολυμπίας υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα, αλλά και στους ίδιους τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει φως.

Σε μια εποχή, όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως κρίσης ανθρώπινων και κοινωνικών αξιών, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή, η άθληση, η φιλία, η ομόνοια και η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και νοοτροπιών, είναι ιδανικά που μπορούν να μας ξαναδώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το κυριότερο, τη δύναμη να αγωνιστούμε γι αυτό.

Η πορεία της φλόγας

Την ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει πρώτη η παγκόσμια πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσόλα στην οδό Βενιζέλου.

Λίγα λεπτά μετά, στην οδό Ερμού, η φλόγα θα περάσει στα χέρια του ολυμπιονίκη της πάλης Απόστολου Τασκούδη, ο οποίος θα τη μεταφέρει έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και θα ανάψει το βωμό που θα στηθεί εκεί.

Με το πέρας της τελετής υποδοχής, την δάδα της Ολυμπιάδας του Ρίο θα παραλάβει ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ιωάννης Τσιτσάρης  που θα κατηφορίσει προς την Διον. Σολωμού και στην Πλατεία Εμπορίου έως ότου την παραδώσει στον παγκόσμιο πρωταθλητή επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απόστολο Πίγκα, τελευταίο λαμπαδηδρόμο,  μέχρι την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου η φλόγα θα επιβιβαστεί σε όχημα για τον επόμενο προορισμό της.        

Πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας-Τελετής Υποδοχής
Κυριακή 24 Απριλίου 2016

11:30 π.μ.    Έναρξη Λαμπαδηδρομίας (Βενιζέλου - Ερμού-Πλατεία Ελευθερίας)

11:36 π.μ.    Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας και άναμμα του βωμού από τον Απόστολο Τασκούδη

11:37 π.μ.    Έναρξη Τελετής-Άφιξη επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ 2016».

11:38 π.μ.    Ανάκρουση Ολυμπιακού,  Βραζιλιάνικου  κι Εθνικού Ύμνου.

11:45 π.μ.    Χαιρετισμοί των Δημάρχου Σερρών και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ  2016».

11:51 π.μ.    Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε.

11:54 π.μ.    Ανταλλαγή δώρων.

12:00    Παραδοσιακοί χοροί .

12:06 Αφή Ολυμπιακής Φλόγας από τον Ιωάννη Τσιτσάρη  και αναχώρησή της-μέσω Πλατείας Ελευθερίας- οδού  Διον. Σολωμού - Μεγ. Αλεξάνδρου, επιβίβασή της σε αυτοκίνητο κι αναχώρηση. 
(διάρκεια τελετής 30 λεπτά).

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                     Σέρρες  20 Απρίλιου  2016    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ,
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. TOMISLAV NICOLIC

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

20-4-16_proedros_serbias.jpgΤις Σέρρες επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη.

Τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, υποδέχθηκε ο κ. Αγγελίδης.

Στην υποδοχή παραβρέθησαν,  o Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, ο Εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών.

Σε ειδική συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Σερβίας αναγορεύτηκε ως επίτιμος Δημότης του Δήμου Σερρών και ο Δήμαρχος Σερρών του απένειμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Ο κ. Αγγελίδης, στην προσφώνησή του προς τον Σέρβο Πρόεδρο, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τις Σέρρες ο ερχομός του, ενώ αναφέρθηκε στις διαχρονικές εμπειρίες των λαών της Ελλάδας και της Σερβίας καθώς και στην πλούσια βυζαντινή κληρονομιά των δύο λαών.

Επεσήμανε, επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση  και των δύο χωρών μπορεί να διαδραματίσει πολύπλευρο ρόλο-γέφυρα προσέγγισης των κοινωνιών  και να γίνει ο συντελεστής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του, προς τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Σερρών είπε:  «Κύριε Πρόεδρε η  σημερινή επίσκεψή σας,  στην πόλη μας, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιάς ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου μας, με τους Δήμους της χώρας σας.20-4-16_proedros1.jpg

Γι' αυτό το λόγο, θα ζητήσουμε τη συνδρομή και το κύρος του θεσμικού ρόλου σας, για την εδραίωση της συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς, όπως οικονομία, πολιτισμός, τουρισμός, επιστήμες  κ.α., μεταξύ φορέων του Δήμου μας με αντίστοιχους φορείς των Δήμων της χώρας σας».

Ο Σέρβος Πρόεδρος στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, αφού Σερβία και Ελλάδα έχουν κοινούς ιστορικούς παρονομαστές.  «Πιστεύω ότι στο μέλλον οι συμπατριώτες μου θα επισκέπτονται τις Σέρρες με την ίδια ιστορική και ανθρώπινη περιέργεια με την οποία επισκέπτονται το Άγιον Όρος ή την Κέρκυρα και το Βίδο.

Ας αποτελέσει αυτό το κλειδί της πόλης των Σερρών, που δέχομαι με τιμή και φέρνω με περηφάνια στη Σερβία, το σύμβολο της ενότητας των λαών μας. Ας ξεκλειδώσει τις πύλες της γνώσης και της έρευνας, ας καλέσει σε συναντήσεις και μελέτες μιας ιστορικής περιόδου η οποία είναι εξίσου σημαντική και για τις δύο χώρες. Οι πρόγονοί μας φρόντισαν ώστε κάθε Σέρβος που βρίσκεται στις Σέρρες να αισθάνεται ως επίτιμος δημότης. Στο όνομά τους και για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ.»

Μετά το Διοικητήριο ο Πρόεδρος της Σερβίας μετέβη  στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων όπου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και μετά  τον πύργο του Ορέστη στη Ακρόπολης Σερρών όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών.

Η επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος.

Μετά το γεύμα ο Πρόεδρος αναχώρησε από την πόλη των Σερρών για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Βελιγράδι.

Ακολουθούν οι ομιλίες του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.














20-4-16 proedros3.jpg














20-4-16 proedros6.jpg20-4-16 proedros7.jpg













20-4-16 proedros8.jpg20-4-16_proedros9.jpg














20-4-16 proedros10.jpg20-4-16 proedros5.jpg













20-4-16 proedros11.jpg20-4-16 proedros12.jpg













20-4-16 proedros13.jpg
Τελετή λήξης της ΙΒ Μαθητιάδας Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
                   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή λήξης της ΙΒ  Μαθητιάδας
Ο Δήμος Σερρών διοργάνωσε την τελετή λήξης
στις 18 Απριλίου 2016 στην πλατεία Ελευθερίας

mathitiada1.jpgΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της ΙΒ' Μαθητιάδας στην πλατεία Ελευθερίας στις 18 Απριλίου 2016. Η πλατεία γέμισε από μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο που μετείχαν στην   ΙΒ' Μαθητιάδα. Τη σημαία της Μαθητιάδας παρέλαβε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην Μαθητιάδα,  μια μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει την ελληνική μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και από όλο τον κόσμο και μεταλαμπαδεύει με βιωματικό τρόπο σε καθώς νέο και νέα απανταχού της γης τις πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο Ελληνισμός, όπως εκφράζονται μέσα από τον Ολυμπισμό, κάνοντας έτσι ενεργό πρεσβευτή του Οικουμενικού Ελληνικού Πνεύματος.

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την παρουσιάσει θεατρικού δρώμενου καθώς και με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.


mathitiada3.jpgmathitiada.jpg
















mathitiada2.jpg
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εκτύπωση
ΣΕΡΡΕΣ, 18-4-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε
το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων
 στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων


01.jpgΗ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα καθώς και το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησαν τους αγώνες, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την επιτυχή διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων του Δήμου Σερρών ,το Σάββατο 16-4-2016.

Οι αγώνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τους τελικούς, από τους οποίους αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές για το 2016.

Την επίσημη τελετή έναρξης κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ.  Κωσταντίνος Θάνος,  ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη   για την φιλοξενία των Πρωταθλημάτων Πάλης στις Σέρρες καθώς και για την αμέριστη βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος  Σερρών,  και του απέμεινε τιμητική πλακέτα.04.jpg

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης,  στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές των αγώνων και διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία Πάλης, ότι το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης  θα συνεχίσει να διοργανώνεται στις Σέρρες και τα επόμενα έτη, καθώς  αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Σερρών που ξεκίνησε από το 2012.

Με το τέλος των αγώνων ξεκίνησαν οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές, όπου ο κ. Αγγελίδης κατά την απονομή των μεταλλίων συνεχάρη τους νικητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους τους.

Στην επίσημη τελετή των αγώνων παραβρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Σερρών, οι Αντιδήμαρχοι, Αθλητισμού και Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου, Έργων Ηλίας Γκότσης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Γάτσιος.


03.jpg07.jpg














08.jpg
05.jpg















09.jpg















ΔΤ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612 
Σέρρες, 18/4/2016 
   

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ



Στις 21 και 22 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθούν από τον Ε.Λ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών – Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας,  τρεις   ενημερωτικές συναντήσεις  με θέμα: “Η ασφάλιση και η προστασία της Αγροτικής Δραστηριότητας και οι προοπτικές της”, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (Εθ. Αντίστασης 34) στις Σέρρες.

Προτεραιότητα και υποχρέωση για τον Ε.Λ.Γ.Α. αποτελεί η σωστή ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται με το θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων και κυρίως των παραγωγών, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η ενιαία αντίληψη και ενιαία απάντηση από μέρους των εμπλεκομένων γεωτεχνικών σε ερωτήματα που θέτουν οι παραγωγοί για τα γεωργικά δρώμενα, αποτελεί γενικότερη υπηρεσιακή υποχρέωση.

Επιπρόσθετα, η πολύτιμη συμβολή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στη διεκπεραίωση του έργου του οργανισμού, καθιστά απαραίτητη τη συνεχή ενημέρωσή τους για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών ο ΕΛΓΑ διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις σε περιοχές της Επικράτειας, με θέματα που άπτονται όλου του φάσματος της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως ακολούθως:

 

Ο Δήμος Σερρών και ο ΕΛΓΑ προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στις παραπάνω συναντήσεις.  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 21/4/2016

09:00 – 14:30

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 21/4/2016

17:00 – 21:00

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΓΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4/2016

09:00 – 14:30


Από το Γραφείο Τύπου


 
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών (580 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών